De liefde voor Italië zat er bij Hanneke al vroeg ingebakken. Als kind vierde ze er regelmatig vakantie met haar ouders. Jaren later kwam ze, dankzij Joelle, voor het eerst in aanraking met de regio Puglia, in de hak van de Laars. Meteen was ze verkocht. ‘Het eten is er zo puur en lekker. Er hangt een fijne, rustige sfeer en dan heb ik het nog niet eens gehad over de mooie omgeving, zoals de Caribisch blauwe zee. Alles klopt er gewoon!’ Hoewel Lecce inmiddels als thuis voelt voor Hanneke, staat haar huis in Nederland. Hoe beleeft zij haar ‘Italian Moment’ zonder pastarollende mamma’s, witte stranden en talloze zonuren?
Er komt zoveel lekkers en moois uit Puglia, dat Hanneke niet een favoriet product heeft. ‘Ik kan gewoon niet kiezen. Maar ik probeer zoveel mogelijk Italiaanse momentjes te creëren thuis’. Ze start de dag met een kopje Quarta koffie. ‘Kan niet beter!’ De heerlijke geur van gebrande koffiebonen brengt je ’s ochtends vroeg meteen naar Italië (en uit je slaap).
Het vervolg van de dag verloopt in Nederland nét even anders dan in Italië. Hanneke: ‘Helaas, lunchen we hier niet zo uitgebreid, dus moet ik geduld hebben tot het avondeten. Maar dan maak ik het helemaal goed.’ Hanneke is dol op uitgebreid koken voor haar familie en vrienden –ze zou zo door kunnen gaan als een van de pastarollende, Italiaanse mamma’s. Het liefst voor veel mensen aan een gezellig gedekte tafel, met mooi Pugliees servies én vol eten. Ze verzorgt haar gasten tot in de puntjes, met de pure smaken uit de Pugliese keuken. Om elke maaltijd net even wat smaakvoller te maken, is ze niet zuinig met extra vergine olijfolie. ‘Mijn keramieken oliefles staat altijd te blinken op het aanrecht. Die verdwijnt nooit in de kast.’ Zo krijgen alle smaakpapillen en ogen aan haar tafel ‘hun Italian moment’. Heerlijk!