×

Pugliese ingrediënten voor het strand

‘Lu sule, lu mare e lu ientu.’ Oftewel ‘De zon, de zee en de wind’. Deze drie woorden vatten de regio perfect samen en vormen het Pugliese mantra voor een zomerse stranddag. Want zonder een van deze drie ingrediënten is een dagje strand toch een stuk minder aangenaam – en ja, dat geldt ook voor de wind, helemaal op hete zomerdagen. We nemen je mee naar de plek waar je volop geniet van de Pugliese zon, zee en wind. En eten!

Als er één plek is waar je de liefde voor lu sule, lu mare e lu ientu van de Pugliesi meteen zal begrijpen, dan is het Porto Selvaggio. Een natuurpark dat bestaat uit 1.000 hectaren aan ruige, beschermde natuur. Je vindt er pijnbossen, verlaten baaitjes met witte tufsteen rotsen en uitgestrekte heidevelden. Perfect dus om even uit te waaien of voor een frisse duik in het helderblauwe zeewater. Je kunt er natuurlijk ook je handdoek uitslaan en genieten van het zonnetje. Of een hangmat tussen twee bomen ophangen en een uiltje knappen in de schaduw.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel fijn – en dat is het ook – alleen wat ons betreft ontbreekt er een heel belangrijk woord in dit ‘Pugliese mantra’ en dat is… eten! Italianen weten namelijk als geen ander wat voor een geluksgevoel dit laatste je kan bezorgen. Welke emoties de geur van verse basilicum losmaakt. Welke herinneringen de smaak van nonna’s zelfgemaakte orechiette naar boven haalt. Wat de kleur van tomaten doet met de sfeer in de keuken. En ga zo maar door.
Dus waarom zou je zon, zee en wind niet combineren met eten? Precies, daar is geen enkele reden voor. En laat Porto Selvaggio nu de ultieme plek voor een borrel met hapjes in de buitenlucht. Bij Baia di Porto Selvaggio vind je tussen de Caribisch blauwe zee en groene mediterrane bossen namelijk handige picknicktafels, waar je heerlijk kunt zitten. Ga eerst langs de lekkerste delicatessen zaakjes voor mozzarrella, prosciutto, olijven en focaccia en trek ter plekke onder de pijnbomen een heerlijk flesje wijn open. Geen verkeerde combinatie, als je het ons vraagt.

Wil je thuis in Nederland een picknick in Pugliese stijl? Neem dan onze kleine design serveerplank van kunstenaar Massimo Macci mee. Deze is gemaakt van een oude wijnfles, die Massimo omvormde tot een glazen plank, waar je nu de lekkerste hapjes handig op kunt serveren. De kleine versie is licht en bovendien makkelijk af te doen. Ideaal voor een borrel in de natuur dus!

 
deel deze blog: