Beschrijving
- Pastabord roze met spetters
- Handgemaakt in Puglia, zuid – Italië
- Dit bord is ongeveer 23cm
- Kan zowel in de vaatwasser als magnetron
Zoek je een andere kleur? We hebben ook groene pastaborden en gele pastaborden.
Zoek je een andere kleur? We hebben ook groene pastaborden en gele pastaborden.
€17.95
Op voorraad
Zoek je een andere kleur? We hebben ook groene pastaborden en gele pastaborden.
€17.95
Op voorraad
Italiaans pastabord met roze spetters kopen? Dit pastabord, van ongeveer 23 cm, met verfspetters behoort tot het traditionele servies uit Puglia. De grond in Puglia is rijk aan klei. Daarom maken de Pugliesi al eeuwenlang keramieken servies. Het servies is geheel met de hand gemaakt en bewerkt, daarom is elk pastabord uniek. Met dit servies zet je de echte Pugliese sfeer op tafel! Uiteraard is dit pastabord ook perfect om een soep of een salade in te serveren. Gebruik ze als serveerbord voor een antipasti of leg er stukjes brood in wanneer jij thuis een diner organiseert. Daarna kunnen ze gewoon de vaatwasser in! Tevens is dit speciale pastabord ontworpen door de Italianen met een belangrijk doel. De kom in het diepe bord is gemaakt om het eten er warm in te houden. Perfect dus om je favoriete pasta de hele maaltijd lang warm te houden. Wil je direct een aantal borden kopen om jouw tafel tijdens de maaltijd op te fleuren? Bekijk dan hier onze pastaborden in sets. Dan profiteer je direct van een korting!
Wil je je servies compleet maken? Kijk dan eens naar andere producten in onze webshop zoals leuke kommen en schalen of complete serviezen. Wil je je tafel nog meer Italiaanse sfeer geven? Kijk dan eens naar bijpassende placemats, onderzetters of bestekhouders. Uiteraard hebben we ook een uitgebreid assortiment met tafelaankleding. Om jouw Italiaanse tafel nog mooier te maken!
Als je in zuid-Italië bent, is er één pastagerecht dat je zeker niet mag missen: orecchiette con le cime di rapa! Orecchiette zijn kleine oortjes vormige pasta’s die perfect samengaan met de bittere smaak van de cime di rapa, ook wel bekend als raapstelen. Dit gerecht is zo populair in Puglia dat het vaak wordt beschouwd als een van de symbolen van de lokale keuken. De bereiding van dit gerecht is vrij eenvoudig: de orecchiette kan worden gekookt in een grote pan met gezouten water tot ze al dente zijn. Ondertussen worden de raapstelen gekookt en in stukken gesneden, onder andere worden ze kort gekookt in olijfolie samen met knoflook, rode peper en ansjovis. De orecchiette kan vervolgens worden toegevoegd aan de pan met de raapstelen en worden gemengd met het groentemengsel. Serveer het in een van onze pastaborden en het Italiaanse feestje kan beginnen. Wil je de pasta liever zelf maken? Probeer dan ons pastapakket inclusief Italiaans recept.
Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.